Dzień Czekolady w przedszkolu to okazja do słodkiego świętowania, dlatego też nasi najmłodsi celebrowali ten dzień właśnie12 kwietnia.
Maluchy miały okazję poznać tajemnice czekolady: dowiedzieć się z czego i w jaki sposób powstaje ten przysmak. Za pomocą zmysłów poznały jej właściwości- najmilsza okazała się być degustacja! Ponadto dzieci dowiedziały się w jakich innych postaciach występuje czekolada. Takie dni jak ten na pewno na długo zostaną w pamięci przedszkolaków. Jednak należy pamiętać, że czekolada, pomimo swojego wspaniałego smaku, powinna być spożywana z umiarem, ponieważ jest bogata w cukier i tłuszcze. Dlatego też na Dzień Czekolady przypominamy dzieciom o tym, jak ważne jest zdrowe odżywianie i jedzenie w umiarkowanych ilościach.
Fot. M. Szczepaniak, E. Garncarek, M. Karolak, M. Wałęsiak, R. Pacholczyk




